Uskomalla tätä Facebook kiertoviestiä teet vain itsellesi hallaa

Facebookissa kiertää tilapäivitys, jossa pyydetään poistamaan Tilattu/Subscribe -valikosta rasti kohdasta ”Kommentit ja tykkäykset”. Näin muka estetään tykkäyksien ja kommenttien päätyminen julkiseksi.

Oikeasti tuolla saat aikaan, että kyseisen kaverin kommentit ja tykkäykset eivät enää näy itsellesi. Tilausvalikon kautta määritellään mitä tietoja näet kyseisestä kaveristasi.

Saat ilmaisen Magnum-jäätelön, kun kokeilet Ostohyvitystä 15.8. mennessä.

Viestien näkyvyyttä ulkopuolisille ei siis määritellä tuon kautta. Yksityisyysasetukset määrittävät oikeasti, että mitä näkee kukakin.

Tilapäivityksen näkyvyyden saat tietää viemällä hiiren kursorin sen alta löytyvän harmaan ihmishahmokuvakkeen päälle. Älä siis usko kaikkia Facebookissa leviäviä huhuja.

Versio 2:

FB-ystävät! Pyydän 30 sekuntia sinulta tähän:
Laita kursori nimeni päälle. Tällöin avautuu ruutu, jossa näkyy nimeni, profiilikuvani, ”kaverit” ja ”tilattu”. Klikkaa ”tilattu” ja valitse listasta pois ”kommentit ja tykkäykset”. Kiitos!
Sitten voit lisätä tämän omalle seinällesi ja autamme yhdessä asiaa! FB on nimittäin muuttunut. ”Kaikki kommentit” joita ”tykätään” tullaan nyt sallimaan julkiseksi informaatioksi Googlessa. Mainosfirmoilla on nyt täydet vapaudet niihin. Ne kävelevät suoraan ”sinun sivuillesi”.
EN HALUA että kommenttejani ystävieni profiileissa näkyy avoimena koko menussa sivujen oikeassa laidassa! Kiitos etukäteen!

Kategoria(t): Facebook Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

38 vastausta kohteessa Uskomalla tätä Facebook kiertoviestiä teet vain itsellesi hallaa

 1. Taas naamallaan sanoo:

  Oli hyvä että tätä asiaa selvennettiin.Itse kun en paljoa näistä asioista ymmärrä, mutta kokemuksen kautta oppinut jotakin.Itsellä kun on facebookissa kavereina läheisiä ja ystäviä, mutta sitten myös harrastusten ja työn kautta ihmisiä.Itse olen tehnyt niin että olen merkannut ”läheisiksi” (eli tähdellä profiilin vierestä valikosta) ne ihmiset jotka näkevät esim kuva-albumi ym.Kuva-albumit olen rajoittanut vain näiden läheisten ryhmälle.Tällä tavalla olen halunnut omaa profiiliani hieman suojata.Ja myös postaukset täytyy erikseen kohdistaa, muutenhan ne ovat aina julkisia.Ja olen samaa mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, että en myöskään halua kaikkia kavereiden kavereiden aktiviteetteja nähdä.Huh heijakkaa,kiitos Pietarille että jaksat ottaa näitä juttuja puheeksi, hyvä blogi!

 2. SE KIERTÄÄ TAAS. Ei kiva. :(

 3. EI NÄIN sanoo:

  Jannut A, B ja C.

  A ja B kavereita keskenään, sekä A ja C. B ja C ei tunne toisiaan.

  Kaveri A tykkää B:n julkisesta päivityksestä ja kirjottaa siihen kommentin. C näkee sen etusivulla koska päivitys oli julkinen.

  Poistamalla kommentit ja tykkäykset niinkuin tossa kiertoviestissä neuvottiin, C ei enää näe etusivullaan jos A on käynyt tykkäämässsä B:n statuksesta, koska vittuakos se C:tä kiinnostaa paskan vertaa?! Mutta jos A päivittää itse statustaan, se tulee C:lle näkyviin kuten aiemminkin.

  Asetus ei siis vaikuta millään lailla siihen että kuka näkee B:n statuspäivityksiä, mutta ei se myöskään estä C:tä näkemästä etusivullaan A:n lisäämiä kuvia/statuksia.

  Jos kaikki ovat keskenään ystäviä, B:n tekemä tilapäivitys johon tulee paljon tykkäyksiä ja kommentteja nousee ylöspäin C:n etusivulla, mutta tekemällä edellämainitun, C ei enää näe erikseen ilmoituksta ”A tykkäsi ja kommentoi B:n statusta”, joka muutoin sivulla näkyisi. Mutta taaskaan, jos C estää ”kommenttien ja tykkäyksien näkymisen” niin statuspäivitykset eivät katoa etusivulta.

 4. Clarity sanoo:

  kaverini laittoi tollasen, sainpahan sitten linkin tänne :P

 5. kikkihiiri sanoo:

  halusin vain sanoa, että tällä sivulla ”uudemmat kommentit” vievätkin vanhempaan suuntaan ja tämä hämmentää pieniä aivojani, kuten facebookin asetukset

 6. Jatta sanoo:

  Kiertää taas facebookissa, eri muodossa vaan!! ”VAROITUS! Facebook on muuttanut yksityisasetuksia jälleen kerran! Uuden ”Graph app” vuoksi kuka tahansa facebookissa (sisältäen muut maat) voi nähdä kuvasi, tykkäämisesi ja kommenttisi. Tulen postaamaan tätä kahden viikon ajan ja pyydän, kun olet tehnyt tämän, kommentoi TEHTY. Minun täytyy poistaa teidät, jotka päästävät tietoni julkisiksi. Haluan pysyä yksityisesti yhteydessä sinuun. Postaan kuvia perheestäni, joita en halua tuntemattomien näkevän. Tämä tapahtuu, kun ystävämme klikkaavat ”tykkää” tai ”kommentoi”… heidän ystävänsä näkevät postauksemme automaattisesti. Valitettavasti emme voi muutta tätä asetusta itse, koska Facebook on määritellyt sen siten. Aseta hiiri nimeni päälle (ÄLÄ KLIKKAA), ilmestyy ikkuna, jossa liikuta hiirtä ”KAVERIT” päälle (myös ilman klikkausta), sitten ”Asetukset”, klikkaa tästä ja lista ilmestyy. POISTA merkki ”ELÄMÄN TAPAHTUMAT” ja KOMMENTIT & TYKKÄYKSET”. Tekemällä tämän minun tekemiseni ystävieni ja perheeni keskuudessa ei enää tule julkiseksi. Nyt kopioi ja liitä tämä seinällesi. Kun näen tämän postattuna sivullesi, minä teen saman. Kiitän! :)”

 7. Päivitysilmoitus: Kolme vuoden suosituinta bloggausta - Pietar.in

 8. irmeli1 sanoo:

  Jep jep, taas tämä kiertää naamiksessa, ei kiva.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>