Yleinen makeutusaine addiktoi kuin kokaiini

Eurekalert kertoo, että sakkaroosin sijaan makeuttajana esimerkiksi virvoitusjuomissa, makeisissa, valmisruoissa sekä vauvansoseissa käytettävä maissisiirappi aiheuttaa samanlaisia riippuvuusoireita kuin kokaiini.

coca Yleinen makeutusaine addiktoi kuin kokaiini

Tämä paljastui Kanadalaisen Ontarion yliopiston tutkimuksessa, joka tehtiin laboratoriorotilla. Testissä rotat pääsivät vipua painamalla käsiksi maissisiirappiin. Mitä vahvempaa maissisiirappi oli, sitä enemmän rotat tekivät töitä saadakseen sitä.

Nyt meillä on todisteita siitä, että koe-eläimet voivat tulla riippuvaiseksi sekä makeista ruoista että kokaiinista, yliopiston neurotieteen apulaisprofessori Francesco Leri toteaa tiedotteessa.

Tämä voikin olla Yhdysvalloissa yhtenä syynä lihavuusepidemiaan. Maissisiirappi sisältää fruktoosia huomattavasti enemmän kuin tavallinen sokeri. Tämän vuoksi maissisiirappi on tavallista sokeria haitallisempaa ihmisten terveydelle.

Päivitys: Suomessa maissisiirappi merkitään pakkauksiin yleensä nimellä glukoosi-fruktoosi-siirappi.

Kategoria(t): ruoka Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>