Kotimaista leipää kaupan paistopisteestä? – 80 prosenttia tulee ulkomailta

YLEn mukaan monet kuluttajat ostavat ulkomaalaista leipää osaksi tietämättään. Tämä tapahtuu kauppojen suosituissa paistopisteissä, joiden tuotteista 80 prosenttia tulee ulkomailta.

ruis Kotimaista leipää kaupan paistopisteestä?   80 prosenttia tulee ulkomailta

Toki paistopisteissä on kotimaistakin tarjontaa, mutta valtaosa paistopisteiden taikinoista ja esipaistetuista tuotteista tulee ulkomailta. Väittäisin, että jopa 80 prosenttia, Leipuriliiton hallituksen jäsen, Putaan Pullan toimitusjohtaja Antti Tyykiluoto sanoo.

Tyykiluodon mukaan tuttujen suomalaisten merkkien pakkauksia tutkiessa huomaa sen olevan valmistettu Baltiassa. Kotimainen leipomoteollisuus on vaikeuksissa ulkomaan tuonnin takia. Leipomotuotteiden tuonti ulkomailta on kasvanut nelinkertaiseksi parissa vuodessa.

Kuluttajat voisivat miettiä, mitä vaikuttaa jos ostetaan paikkakunnan oma tuote ja mitä taas se, jos ostetaan ulkomainen tuote. Jos kaikki toimisivat tällä periaatteella, saataisiin paljon työtä Suomeen.

Kategoria(t): ruoka Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>