Moni jättää lääkkeet ostamatta – ”Liian kallista”

Jopa 18 prosenttia suomalaisista on jättänyt lääkkeitä ostamatta niiden korkean hinnan vuoksi, selviää Rinnakkaislääketeollisuus ry:n teettämässä kuluttajatutkimuksessa.

medicine pills 1024x682 Moni jättää lääkkeet ostamatta   Liian kallista

Lääkkeistä tinkiminen kustannussyistä on Suomessa selvästi yleisempää kuin muissa kattavan sosiaaliturvan maissa. Suomessa on kansainvälisesti katsoen korkeat lääkkeiden omavastuut ja edullisten rinnakkaislääkkeiden käytössä olemme kaukana Euroopan kärjestä, Rinnakkaislääketeollisuus ry:n toiminnanjohtaja Heikki Bothas toteaa.

21 prosenttia suomalaisista on tinkinyt muista menoista korkeiden lääkekustannusten vuoksi. Yhdeksän kymmenestä haluaakin, että lääkäri huomioi hinnan lääkettä määrätessään. Yhtä monen mieltästä lääkäreiden tulisi määrätä enemmän edullisia rinnakkaislääkkeitä.

Tutkimuksen toteutti Research Insight Finland. Tutkimus toteutettiin internetkyselynä helmikuussa 2014, ja siihen vastasi 1000 35–69-vuotiasta suomalaista.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>