Reissu rakkaassa Ruotsissa

Huhtikuun lopulla tekemämme matkan ensimmäinen osa, joka käsitteli risteilyä julkaistiin pari päivää sitten. Nyt on aika blogata tarkemmin koko reissusta.Matkaan lähdettiin tuttuun tapaan taksilla Parikkalaan, jossa vaihdoimme junaan. Junamatka meni hyvin ja rautatieasemalta siirryimme Katajanokan terminaaliin odottamaan myöhässä ollutta Viking Linen M/S Gabriella -laivaa.

Terminaalissa meitä odotti yllätys, kun hissi oli epäkunnossa ja olisi pitänyt päästä ylempiin kerroksiin. Sataman henkilökunta auttoi meidät ystävällisesti tavarahissillä yläkertaan, jossa sijaitsee Cafe Terminus. Tuosta tarkemmin voit lukea täältä.

Tukholman takseilta nähtiin ihmeellistä sekoilua. Satamaan meitä hakemaan saapui Taxi 020, jonka olimme tilannut. Mutta eihän taksiin sopinut kaksi sähköpyörätuolia, apuvälineet sekä muut matkatavarat, vaikka tuosta lupauksesta oli mustaa valkoisella. Tuota ei tietenkään kerrottu, että saivat ajaa monta kyytiä. Ja tietenkin laitettiin maksamaan kaksi kyytiä.

Hotellinna meillä oli Scandic Ariadne, joka sijaitsi hieman syrjässä. Tuossa hotellin valinnassa sattui pieni moka, mutta hyvä hotelli silti saatiin. Hotellin aula oli näkemisen arvoinen, kun sieltä lähti upeat portaat kolmannessa kerroksessa sijaitsevaan vastaanottoon. Toki hissitkin löytyi.

IMG 1189 Reissu rakkaassa Ruotsissa

IMG 1177 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Ne rappuset.

IMG 1185 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Aula oli tilava.

Huoneemme sijaitsi kahdeksannessa kerroksessa, jossa näkymä avautui aulan suuntaan. Esteettömässä huoneessa oli vain toinen sängyistä säädettävä ja huone oli todella kuuma. Muuten esteettömyys oli totuttua Scandicia, eli ei ihmeempää moitittavaa. Kahden yön jälkeen kysyimme, että löytyisikö viileämpää huonetta ja kohta muutimmekin yhdenteentoista kerrokseen, josta sijaitsevasta loppureissun majapaikastamme sai ikkunankin auki.

IMG 1158 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Huone oli ”vähän” isompi kuin hytti.

IMG 1153 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Hieno maisema kaupungin suuntaan.

IMG 1156 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Pesuhuone oli tilava.

IMG 1150 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Muuttajamummo.

Lauantaina oli ensimmäinen kokonainen päivä maissa ja silloin vietettiin Maijun syntymäpäiviä, joten pienen pyörimisen jälkeen päädyimme Djurgårdenin saarella sijaitsevaan Junibackeniin. Tukholmassa oli samaan aikaan puolimaratoni, jonka takia kadut olivat eristetty ja aavemaisen tyhjät.

IMG 1103 001 Reissu rakkaassa Ruotsissa

IMG 1107 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Junibacken on elävä satutalo, jossa on muun muassa Muumi-näyttely ja Astrid Lindgrenin kirjoista tuttuja ympäristöjä. Junibacken oli aivan täynnä lapsiperheitä ja siellä oli sen takia tosi vaikea liikkua. Paikka oli myös remontissa, eikä päästy pyörätuoleilla jokapaikkaan, joten ei tarvinnut maksaa mitään lipuista. Ostin sieltä Maijulle lahjaksi Viiru-pehmolelun.

IMG 1112 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Hattivatit pimeässä loistavat.

 

IMG 1125 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Pesosen verstas.

 

IMG 1130 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Viiru katolla.

 

IMG 1145 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Hotellin synttäritoivotus Maijulle.

 

Junibackenista matka jatkui viileässä säässä Fältöversten Centrum -ostoskeskukseen, jossa päätettiin ruokailla ja kahvitella. Avustaja kävi ostamassa uudet kengät, että jaksoi pysyä perässämme. Tuon jälkeen lähdimme etsimään esteetöntä pääsyä metroon. Tosi helposti matkustaminen onnistui metrolla ja pääsi aivan hotellin lähelle.

Kaksi seuraavaa päivää menikin oikeastaan ostoksia tehdessä. Matka keskustaan taittui kätevästi metrolla, eikä 2 euron hintainen lippu ollut paha. Mukaan tarttui muun muassa uusia vaatteita.

IMG 1260 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Maijun ostoksia.

 

IMG 1258 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Viiru ja designtorin kettu.

 

IMG 1257 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Kuka rutisti mukini?

 

Lähtöpäivänä ihmeteltiin hotellin ympärilläkin pyörineitä helikoptereita. Seurattiin amaan aikaan netistä terroristijahtia. En sitten tiedä liittyivätkö kopterit samaan juttuun.

Hotellilta lähtiessä seurasi jälleen sekoilua keltaisten taksien kanssa. Paikalle saapui saman 020-firman taksi, vaikka vastaanotosta lupasivat tilata toisen isomman taksin, johon sopisimme kaikki. Tuplahinta siis jälleen, koska tarvittiin kaksi taksia. Alennusta lupasivat, mutta se unohtui maksamisen ajan tultua.

Reissu oli kaikenkaikkiaan onnistunut ja toi vähän muutosta arkeen. Vähän harmittaa, että kylmien ilmojen takia ei voinut paljoa nähtävvyksiä katsella. Kotiin kuitenkin saavuttiin väsyneenä, mutta paljon uutta kokeneena.

IMG 1172 Reissu rakkaassa Ruotsissa

Kirsikkapuut kukkivat.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>