Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Viking Linen M/S Gabriella -laiva palasi ison remontin jälkeen liikenteeseen 21. huhtikuuta. Olimme mukana neitsytmatkalla ja tässä kertomus reissustamme.Edellisenä päivänä saatiin tietää, että Landskronan telakalta uudelleen liikenteeseen saapuvan laivan lähtöaika siirtyy kahdella tunnilla. Junaliput oli ostettu ja taksit varattu, joten terminaalissa joutui odottamaan hetken.

IMG 1044 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Kaikki laivaan.

Lopulta laivaan ensimmäisenä päästyämme oli aika purkaa matkatavarat. Tämän jälkeen saatiin paljon odotettua ruokaa Food Garden -ravintolassa, jossa alku- ja jälkiruoka valitaan buffetista. Myös valmiita menuja oli tietenkin tarjolla, mutta me päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon.

Ruoka oli todella maittavaa ja syötyä tuli jopa liikaa, kun lähes koko päivä oltiin oltu syömättä. Etenkin tuo alku- ja jälkiruokapöytä jäivät mieleen. Valikoima oli pienempi kuin buffetissa, mutta laatuun oli panostettu enemmän. Ei voi kuin kehua tuota ravintolaa, kun palvelukin pelasi mainiosti. Pääruoka-valintani sitruuna-voiemulsiossa haudutettu ruijanpallas ei ollut mikään erikoinen, mutta hyvin sekin maistui.

IMG 1078 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Sitruuna-voiemulsiossa haudutettua ruijanpallasta, kukkakaalia kolmella tavalla ja siianmädillä maustettua voiherakastiketta

 

IMG 1074 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Pöydästä oli upea merimaisema.

 

IMG 1072 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Keittiön tervehdys.

IMG 1061 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Toinen viikinki.

 

IMG 1064 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Laivalla alkuruoka on kuin pääruoka kotona.

 

IMG 1068 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Erilaisia alkuruokia ja kylmiä keittoja

 

IMG 1082 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Ihania jälkkäreitä.

 

Ennen maihinnousua nautittiin Food Gardenissa erikoisaamiainen. Ensimmäiseksi pöytiin tarjoiltiin lasillinen kuohuviiniä sekä kahvi, tee tai kaakao. Erikoisaamiaisessa on tarjolla runsas valikoima kalatuotteita, lämpimiä aamiaisruokia ja muita aamiaispöydän tuotteita. Ei jäänyt nälkä tuonkaan jälkeen. Mieleen jäi etenkin lämminsavulohimousse, jota on pakko kokeilla tehdä itsekin. Lopuksi jälkiruokana maistuivat muun muassa minibrowniet ja prinsessakakku.

IMG 1091 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Kalaa ja lihaa

 

IMG 1086 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Food Gardenin upea katto

 

IMG 1093 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Tyytyväinen ruokailija

 

Paluumatkalla syötiin puolestaan siinä perinteisessä buffetissa, johon sisältyvät alkuruoat, lämpimät ruoat ja jälkiruoat sekä olut, viini, virvoitusjuomat ja kahvi/tee. Tuo risteilyn pakollinen kohde ei pettänyt tälläkään kertaa.

IMG 1239 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Buffetin tarjontaa

 

IMG 1241 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Makeita jälkiruokia buffetista, sekä juustoa ja hilloa

 

Invahytti oli käyttöömme turhan pieni, mutta kahdella sähköpyörätuolilla liikkuvalle lähes kaikki hytit ovat. Nostolaite ja suihkutuoli noiden lisäksi tekevät hytistä aikamoisen palapelin. Järjestystä vähän miettimällä tuosta kuitenkin selvittiin.

Toki toivoisi laivoilla näkevän edes hieman suurempia invahyttejä, varsinkin parisängyllisiä tai kahdella siirrettävällä sängyllä varusteltuja, mutta harvoin samaan hyttiin kahta sähköpyörätuolia ajetaankaan. Itse en ainankaan risteilyllä paljoa muuta hytissä tee kuin nuku, joten toimeen kyllä tulee.

Parannettavaa löytyisi seuraavasti. Sänkyjen korkeus avustajan kannalta voisi olla korkeampi, jolloin kääntäminen olisi helpompaa. Kun käytössä on sähköpyörätuoli ja hengitystuki niin pistorasioita toivoisi muutaman lisää. Myös hyllytilaa kaipaisi enemmän. Maiju toivoi wc-tiloihin paria hyllyä alemmalle tasolle, koska kosmetiikkatuotteet eivät oikein mahtuneet mihinkään.

IMG 1200 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Invahytin palapeli, suihkutuoli työnnetty vessaan

 

IMG 1205 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Wc-tilat

 

Gabriellan yleisilme saa ison plussan, maalattu laiva loisti satamassa. Etenkin ravintolatilat olivat sisustettu hyvin ja esteettömyys niissä oli kohdallaan. Tax-free-myymälä oli avara, eikä tarvinnut varoa jatkuvasti tiputtaako tavaraa hyllyiltä. Hajusteosastolla pystyin jopa käymään, kun ilmastointi toimi hyvin.

IMG 1247 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Laivan viihdetarjonta hämmensi

 

IMG 1227 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Upeita yksityiskohtia sisustuksessa

 

IMG 1216 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Tilavaa ja avaraa, helppo liikkua. Uloskin näkee vaivatta!

 

IMG 1218 Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

Hauska idea, näkee ainakin mitä syö

 

Upea kokemus oli käydä testaamassa laivaa ja uudestaankin voisi samaiselle risteilylle mennä. Ruokaa rakastavana Food Garden jäi mieleen ja siitä voisi mielellään itsekin maksaa sen vajaan 50 euroa.

Ruokailun ja hieman paremman hyttiluokan sponsoroi Viking Line. Arvostelu on siitä huolimatta tehty rehellisesti.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Risteillen Ruotsiin remontoidulla M/S Gabriellalla

  1. Päivitysilmoitus: Reissu rakkaassa Ruotsissa - Pietar.in

  2. Päivitysilmoitus: Vuosi 2016 meni näissä merkeissä - Pietar.in

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>