Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Tanskan upea pääkaupunki Kööpenhamina oli kohteena viimeisimmällä matkallamme. Kymmenen päivää kestänyt matka tehtiin kesäkuun alussa pääosin laivalla ja junalla.Lähdimme matkaan 5. päivä heti aamusta ensin Parikkalaan, josta junalla matkasimme Helsinkiin. Toinen etappi tehtiin laivalla, kun Silja Serenade kuljetti meidät ensin Tukholmaan.

IMG 0300 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Mikä kesä?

Satamasta matka jatkui aamiaisen jälkeen kohti Gärdetin metroasemaa, josta matkasimme rautatieasemalle. Metrosta on tunneli rautatieasemalle, mutta hissi oli rikki ja piti kiertää katuja pitkin.

Junaan päästiin nousemaan hyvin hissillä ja pyörätuolipaikoille ei ollut tungettu lastenrattaita. Suomessahan paikat ovat käytännössä molemmille samat. Miinuksena Suomeen oli se, että nosturi piti purkaa junaan mentäessä.

IMG 0325 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Junassa on kivaa…

IMG 0330 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

kun voi katsella peltomaisemaa.

Matkalla kohti Kööpenhaminaa koettiin ikävä hetki, kun radalta katosi sähköt. Juna seisoi peräti neljä tuntia keskellä peltoa Hässleholmin eteläpuolella. Paikallisille ei tuo tuntunut olevan mitään uutta, sillä he istuivat aivan rauhassa. Perillä piti olla 17:30, mutta oltiin vasta hieman ennen puoltayötä. Matkaan kuului myös ylimääräinen junanvaihto Malmössa.

Kööpenhaminan päärautatieasemalta jatkoimme paikallisjunalla Scandic Sydhavnen -hotellin vieressä sijaitsevalle asemalle. Aseman hissi oli rikki ja jouduimme palaamaan takaisin. Lopulta etsimme taksin ja väsyneet matkalaiset pääsivät hotellille kahden maissa.

Scandic Sydhavnen oli ketjun muiden tutuksi tulleiden hotellien tapaan hyvin esteetön ja pyörätuoleille soveltuva. Säätösänkyjä ei kuitenkaan esteettömissä huoneissa ollut. Plussaa huone saa pesuhuoneesta, jossa sähköpyörätuolilla mahtui hyvin lavuaarin alle.

IMG 0647 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Heti ensimmäisenä päivänä lähdimme tutustumaan kaupungin keskustaan. Vuokrasimme avustajille polkupyörät ja kolmen kilometrin matka taittui nopeasti. Sama toistui muinakin päivinä ja lopulta kilometrejä kertyikin lähemmäs sata.

IMG 0337 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Kööpenhaminan rautatieasema

IMG 0344 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Kööpenhaminan raatihuone

IMG 0346 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Raatihuoneen lohikäärme-suihkulähde

Kööpenhaminan raatihuone sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa, Rådhuspladsenilla. Vuonna 1905 avatun rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Martin Nyrop, ja sen esikuvana on ollut italialaisen Sienan kaupungin raatihuone. Raatihuoneeseen on sijoitettu Jens Olsenin maailmankello, jossa on 15 448 osaa.

Lähellä hotellia sijaitsi Valby Park -puisto, joka on avattu 1939 vanhan kaatopaikan päälle. Puiston lähes kaikki puut kaadettiin toisen maailmansodan aikana polttoainepulasta johtuen. Puisto perustettiin uudelleen ja laajennettiin vuosina 1944-52. Puistoon avattiin 17 pyöreää puutarhaa Kööpenhaminan ollessa 1996 Euroopan kulttuuripääkaupunki.

IMG 0396 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0402 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0417 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0391 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Reissua suunnittellessa en törmännyt kyseiseen puistoon missään. Puisto oli hieno paikka, jossa olisi voinut viettää aikaa paljon kauemminkin esimerkiksi piknikin merkeissä. Ehdottomasti vierailemisen arvoinen kohde, jos tuolla suunnalla liikkuu.

IMG 0387 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0374 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0360 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Kööpenhaminassa ei voi vierailla käymättä historiallisessa Tivolissa, joka on maailman toiseksi vanhin huvipuisto. Huvipuiston pinta-ala on kahdeksan hehtaaria ja vuosittain siellä käy noin 4,5 miljoonaa ihmistä. Miinuksena se, että pelkkä sisäänpääsy maksaa reilut 16 euroa. Mielestäni tuo oli kuitenkin maksamisen arvoinen.

IMG 0513 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0492 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0471 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0477 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0499 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Upseeri Georg Carstensen sai huvipuistolle kuninkaallisen toimiluvan ja yleisölle se avasi ovensa 15. elokuuta 1843. Alussa tivoliin kuului vain kaksi huvilaitetta: karuselli ja vuoristorata. Tivoliin kuuluu huvilaitteiden lisäksi useita ravintoloita ja kahviloita ja siellä järjestetään komediateatterin esityksiä sekä konsertteja.

IMG 0468 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0508 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0485 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0487 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Matkan mielenkiintosin kohde oli ehdottomasti Christianian vapaakaupunki. Vuonna 1971 joukko talonvaltaajia ja hippejä otti entisen kasarmialueen haltuunsa. Christianiassa vierailee vuosittain noin miljoona turistia. Tuota kohdetta ei kannata jättää välistä.

Valokuvaaminen ei ole sallittua alueella, jossa kaupataan ja käytetään kannabista vapaasti. Kovat huumeet ovat kaupunginosassa kiellettyjä. Alueella järjestetään usein konsertteja ja siellä on paljon kahviloita sekä ravintoloita.

IMG 0630 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0639 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Kuninkaallisten linnat olivat tietenkin myös käyntikohteita. Amalienborgin linna on Tanskan kuningasperheen talvikoti. Neljästä samanlaisesta rokokoo-tyylisestä palatsista koostuva linna rakennettiin 1750 – ja 1760 – luvuilla. Slotsholmenin saarella sijaitseva Christiansborgin palatsissa toimii useita keskeisiä Tanskan valtiollisia intituutioita.

IMG 0537 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Amalienbogin keskellä on kahdeksankulmainen aukio.

IMG 0555 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Vartijat

IMG 0558 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Amalienborgin perustajan, kuningas Frederik V:n ratsastajapatsas

IMG 0543 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0618 001 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Christiansborg

IMG 0619 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0625 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Kuninkaallisen kirjaston pihalta löytyi pienempi merenneito.

Satamassa sijaitseva pientä merenneitoa esittävä kuvanveistäjä Edvard Eriksenin pronssiveistos on kaupungin tunnetuimpia turistinähtävyyksiä. Sen lähellä oli vaikea päästä, sillä turisteja oli valtavasti.

Carlsbergin panimosukuun kuuluneen Carl Jacobsenin toimeksiannosta vuonna 1913 valmistetun patsaan mallina oli Eriksenin vaimo Eline. Hän päätyi malliksi, kun H. C. Andersenin satuun ”Pieni merenneito” perustuvan balettin ballerina Ellen Price ei suostunut malliksi.

IMG 0561 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

IMG 0528 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

1600-luvulta peräisin oleva Nyhavn satama-alue.

Paluumatka sujuikin paremmin, sillä juna oli vain tunnin myöhässä. Vietettiin suunnitellusti yksi yö Scandic Ariadnessa, Tukholmassa, kun ei haluttu kiirehtiä laivaan. Kotona oltiin keskiviikkona, eli reissu kesti kymmenen päivää.

IMG 0656 Reissu Kööpenhaminassa oli upea0

IMG 0665 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Maiju menossa junaan.

IMG 0674 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Näkymä Juutinrauman sillalta.

IMG 0716 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Kööpenhaminan matka oli kaikkine seikkailuineen hieno kokemus, joka toi vaihtelua arkeen. Sää suosi meitä, sillä vain yhtenä päivänä satoi vettä. Ihmisten asenne teki vaikutuksen, kun kaikki olivat niin avoimia ja iloisia. Voisin lähteä uudelleenkin Köpikseen.

IMG 0714 Reissu Kööpenhaminassa oli upea

Laivassa on ahdasta.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Reissu Kööpenhaminassa oli upea

  1. Päivitysilmoitus: Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta - Pietar.in

  2. Päivitysilmoitus: Kesäraportti 2017 kuvin - Pietar.in

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>