Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Ensimmäinen osa Kööpenhaminan matkasta käsitteli tapahtumia yleisesti. Toisessa osassa käsittelyssä on ruoka, se elämän yksi parhaimmista asioista.Lähtöpäivänä nälkää säästeltiin laivalle, jossa pöytävaraus oli italialaisessa Tavolàta -ravintolassa. Ehkäpä tuolla tuli nautittua se reissun paras ruoka.

Alkuruokana oli ”Salumi Misti”, joka sisälsi ilmakuivattua kinkkua, hunajamelonia, salamivalikoima, grillattuja kasviksia, Bresaola-härkää ja kuivattua kirsikkatomaattia. Todella iso annos minulle ja erittäin maukas.

Maiju puolestaan valitsi ”Vitello tonnaton”, joka sisälsi kylmäsavustettua tonnikalaa, vasikanfilee tartaria ja latva-artisokkakreemiä. Hyvä valinta, sillä tonnikalaa oli mehevää ja tartar parasta mitä syönyt.

IMG 0313 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta IMG 0312 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Pääruoaksi Maiju valitsi ”Risotto con asparagi e capesante”, eli paistettua kampasimpukkaa ja parsarisottoa, friteerattua purjoa ja tilliä. Maukasta ruokaa!

Itse söin ”Costine al Rosmarino”, eli haudutettua porsaankylkeä, tummaa rosmariinikastiketta, gorgonzola-gnoccheja sekä leikkopapu-tomaattisalaattia. Ruoka oli ihanan mureaa ja rasvaista, ehkäpä reissun paras ruoka.

IMG 0318 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta IMG 0315 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Tiistaina matkustettiin Tukholmasta Kööpenhaminaan junalla. Aamulla syötiin laivalla reilu aamiainen, joka oli ihan maistuva. Pitkäksi venyneen junamatkan aikana syötiin junan mauttomia pöperöitä ja omia eväitä. Kööpenhaminan rautatieasemalla söin maailman parhaan kanavartaan tai siltä se ainakin nälkäisenä maistui.

Scandic Sydhavnen aamiainen oli sitä ketjun tuttua laatua. Kehut erityisesti pekonista, joka oli juuri sopivan rapeaa. Kalan puuttuminen aamiaiselta hieman ihmetytti.

Hotellin Meadow Garden -ravintolassa illallinen ei puolestaan ollut mikään upea kokemus. Oma annokseni, kuhaa hollandaisekastikkeella sekä perunoilla oli ihan syötävää. Maijun annoksessa puolestaan oli raakoja ostereita, merileväspagettia ja huonosti kypsennettyjä kasviksia. Valituksen myötä tilalle sai uuden ruoan…

IMG 0356 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta IMG 0358 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkaltaReissuissa minula on perinne, että ainakin kerran on syötävä ribsejä. Tällä kertaa toteutin tämän Fisketorvet ostostoskeskuksessa sijaitsevassa Liberty Burgers & Grill -ravintolassa. Eipä mikään ihmeellinen makuelämys ollut. Maiju puolestaan tykkäsi fish & chips -annoksestaan.

IMG 0425 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta IMG 0427 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Katuruoka on Kööpenhaminassa in ja se näkyy hyvin. Kävimme syömässä Strøget-ostoskadulla sijaitsevassa Shawarma Grill-housessa. Oikea lampaasta valmistettu kebab oli hieno makuelämys ja annoksessa oli myös hyvä hummus. Grillattua kanaa voi myös suositella.

IMG 0643 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Smørrebrød eli tanskalainen voileipäkin tuli syötyä Nyhavnin Kompasset-ravintolassa. Olin ajatellut, että niitä ei saisi gluteenittomana. Niitä saikin ja vieläpä olivat hyvän makuisena.

Minun annoksessani pääraaka-aineena oli makrilli ja Maijulla savulohi. Oltiin molemmat oikein tyytyväisiä leipiin.

IMG 0586 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta IMG 0588 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Aivan ydinkeskustassa sijaitseva intialainen ravintola Guru tarjosi vaihtelua ruokailuihin. Söin mausteista mangokanaa, joka oli hyvää, mutta vähän liian tulista minulle. Maijun syömä ”Spinach paneer” oli todella hyvä. Se on tyypillinen intialainen kasviscurry, joka valmistetaan pinaattisoseesta.

IMG 0643 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Tässäpä reissumme ruokaan liittyvät tärkeimmät muistot. Syötiin toki paljon muutakin ruokaa reissussa, mutta kaikkea ei jaksa raportoida. Pääosin ruokia voi kehua paljon, eikä hintatasokaan yleisistä huomautuksista huolimatta ollut kotimaatamme korkeampi.

IMG 0702 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Fish & chips sekä

IMG 0701 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

härkälihapullat M/S Silja Symphonylla.

IMG 03721 Ruokajuttuja Kööpenhaminan matkalta

Hampurilainen Valbyparkenin ravintolassa.

Kategoria(t): Pietari Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>