Hölmösti tehtyjä nettisivuja

Aina välillä netissä törmää sivustoihin joiden käytettävyydessä ei ole ajateltu ihmisiä, jotka käyttävät tietokonetta pelkällä hiirellä. Tänään viimeksi törmäsin NHL.com:ssa videoon, jonka koko ruudun näyttötilasta ei päässyt pois hiirellä. Videosta pääsi pois vain painamalla Esc-nappia ja jouduin pyytämään apua, että sain jatkettua selailua. Youtubessa en ole törmännyt vastaaviin ongelmiin kertaakaan.

Toinen ärsyttävä juttu on nettisivut, jotka eivät laske kävijää pois helposti. Vaikka miten painelisi selaimen edellinen nappia niin päätyy vain sivuston etusivulle. Tästä on haittaa etenkin silloin, jos hakukoneen kautta tulee sivustolle ja haluaa päästä takaisin hakutuloksiin. Tämä juttu varmasti suututtaa muitakin kävijöitä. Tässä oli siis muutama vihje nettisivustojen tekijöille.

Pietari

Vastaa