Olympialaiset alkaa

Kauan odotetut talviolympialaiset alkavat tänään Kanadan Vancouverissa. Kisat kestävät hieman yli kaksi viikkoa ja sen ajan tässä talossa näkyy TV:stä normaaliakin enemmän urheilua. ( Eikös muka normaalistikin näy paljon… ;))

Suomalaiskatsojien kannalta kisojen aikataulut eivät ole mitenkään loistavat, mutta parhaat lajit tulevat ihan kohtuulliseen aikaan. Esimerkiksi hiihtolajit loppuvat viimeistään puolenyön jälkeen. Jääkiekossa Suomen ottelut alkavat pääsääntöisesti 22.00 tai 7.00.

Suomesta Vancouveriin lähtee yli 90 urheilijaa ja olympiakomitean tavoitteena on 12 mitalia. Monet pitävät tavoitetta liian kovana, mutta itse uskon vahvasti tuohon. Hiihdosta tulee 5 mitalia, mäkihypystä ja yhdistetystä 3, jääkiekosta 2, alppihiihdosta 1 ja sitten viiminen tulee yllätyksenä.

Tässä kisaohjelma:

Pietari

Vastaa