Olympiakisat päättyivät eilen

Vancouverin olympiakisat ovat nyt lopulta ohi ja Suomen menestys jäi paljon odotettua heikommaksi. Kisoista maamme urheilijat keräsivät vain viisi mitalia, joista yksi oli hopeinen ja loput neljä pronssisia.

Ennen kisoja tavoitteeksi asetettiin kaksitoista mitalia ja ennakkoon ajateltuna se tuntui aivan realistiselta. Suomalaisten tasosta saatiin kuitenkin osoitus jo parissa päivässä, kun epäonnistumiset seurasivat toisiaan.

Kisojen suurin pettymys koettiin jääkiekon miesten välierässä, kun USA teurasti lampaiksi muuttuneet Leijonat maalein 6-1. Ottelu ratkesi jo heti alussa, kun tilanne oli jo 10 minuutin pelin jälkeen 4-0.

Olympiakomitean valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola on luvannut selittää asiaa kolmen viikon kuluttua. Tätä jäädään sitten innolla odottamaan, ehkäpä silloin tulee paras selitys. 😉

Seuraavaksi alkaakin jalkapallon MM-kisojen odottaminen, jotka pelataan 11. kesäkuuta − 11. heinäkuuta Etelä-Afrikassa.

Pietari

Vastaa