Älä tyydy ilmaiseen blogiin

Minua oikein harmittaa se, että monet hyvän ja suositun blogiin aikaansaaneet ihmiset ovat avanneet sen alunperin ilmaispalveluun. Käsittääkseni kovinkaan moneen niistä ei saa laittaa omia mainoksia ja useassa on jopa palveluntarjoajan omia mainoksia.

Eli suositun blogin kirjoittaja takoo rahaa suoraan toisten pankkitilille. Raha ei tietenkään saisi olla ainankaan blogia aloittaessa se tärkein asia, mutta kannattaako siitä sitten muidenkaan antaa hyötyä.

Kaikkien kannattaa ehdottomasti harkita blogin siirtämistä/avaamista aivan omaan osoitteeseen. Se ei ole kovinkaan suuri rahallinen panostus vaikka moni niin luuleekin. Jos et usko niin lisää perusteluja asiaan löydät loistavasta Petteri Ollilan bloggaajat.comista.

Moni tietenkin ajattelee nyt, että ”enhän mie ossoo semmosia lokeja asentoo”. Siihen pelkoon ei kuitenkaan ole mitään syytä, jos valitset sellaisen palveluntarjoajan, josta löytyy esimerkiksi cPanel hallintapaneeli. Sen kautta WordPress blogin voi asentaa hyvin helposti.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa