9/11, yhdeksän vuotta iskuista

Tänään tulee kuluneeksi jo yhdeksän vuotta koko maailmaa järkyttäneestä päivästä, jota ei voi kukaan unohtaa koskaan. 11. päivä syyskuuta vuonna 2001 aamulla nimittäin Yhdysvalloissa tehtiin terrori-isku, jonka seurauksena mm. molemmat World Trade Centerin sortuivat.

New Yorkissa World Trade Centerin kaksoistorneihin päin terroristit ohjasivat kaappaamansa lentokoneet. Kello 8.46 American Airlinesin lento 11 törmäsi pohjoistorniin ja kello 9.03 United Airlinesin lento 175 törmäsi etelätorniin. Kaksi tuntia myöhemmin tornit ei enää olleet pystyssä ja yli 2700. ihmisen omaisia kohtasi suuri suru.

WTC 9/11
Creative Commons License photo credit: slagheap

Virallisen tutkimuksen mukaan terrori-iskujen suunnittelun takana oli Osama bin Laden. Iskujen seurauksena Yhdysvallat sai tilaisuuden aloittaa terrorisminvastaisen sodan ja hyökkäyksen Afganistaniin. Juuri tämän takia onkin laajalti epäilty, että maan johto oli osallisena iskuissa.

Itse muistan tuon päivän hyvin tarkkaan, aivan kuin se olisi tapahtunut eilen. Sinä päivänä tuli katsottua tv:tä taukoamatta ja kauhisteltua, että miten tuollaista oikein voi tapahtua. Nykyään jos tuollaista tapahtuisi niin netistähän seurattaisi, mutta tuolloin ei viellä ollut meilläkään edes laajakaistaa.

Muistovideo

Nelosen uutiset 11.9.2001

MTV3:n uutiset 11.9.2001

9/11, yhdeksän vuotta iskuista

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun