Nokian uudet tuulet

Nokian johto on vihdoinkin tehnyt sen mitä on odotettu jo pitkään, eli päättänyt vaihtaa toimitusjohtajansa. Olli-Pekka Kallasvuon korvaa 21.9.2010 alkaen kanadalainen Stephen Elop, joka on aiemmin työskennellyt Microsoftin yritysratkaisuista vastaavan yksikön johtajana.

Kallasvuo sai peräti 4,6 miljoonan euron korvauksen, kun erosi virasta, jossa hän ehti olla yli neljä vuotta. Tänä aikana Nokian tahti on päässyt hiipumaan selvästi ja uusia tuulia yhtiö tosiaankin juuri nyt tarvitsee.

Stephen Elop on 47- vuotias, naimisissa oleva viiden lapsen isä. Kovaksi jääkiekon ystäväksi tunnustautuva Elop aikoo muuttaa asumaan Helsinkiin. Nokian hallituksen puheenjohtaja Jorma Ollila kertoi hänen valinnasta tiedotustilaisuudessa seuraavasti.

Stephenin taustasta ja monista keskusteluista on käynyt ilmi, että hän ymmärtää Nokian erityislaatuisen perinnön ja tähän perintöön kuuluu olennaisesti suomalaisuus.

Toimitusjohtajan lisäksi Nokian johdossa nähdään muitakin muutoksia, kun Ollila aikoo myös väistyä puheenjohtajan paikalta. Se tosin tapahtuu vasta sitten, kun Elop on saanut aloitettua työnsä toden teolla.

Onhan se aika ikävää, että suomalaisen firman ja etenkin Nokian johtoon valitaan ulkomaalainen. Toisaalta se voi olla ihan hyväkin saada ulkopuolista näkemystä johtoon.

Nokian uudet tuulet

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun