ST1 ostaa Shellin

Shell huoltoasemat Suomessa ja Ruotsissa ovat saaneet uuden omistajan.  Jos vain kilpailuviranomaiset hyväksyvät kaupan niin yhtiön liiketoiminnan ostaa Keele Oy, joka omistaa myös St1 huoltoasemaketjun.

Kauppaan kuuluvia Shell huoltoasemia on Suomessa 225 ja Ruotsissa 340. Keele Oyn omistukseen siirtyvät myös raskaan kaluston polttoaineverkostot molemmissa maissa ja 87 000 barrelia päivässä tuottava Göteborgin jalostamo. Kaupan arvo on 640 miljoonaa dollaria.

– Shellin strategia on vähentää jalostuksen nettokapasiteettia 15 prosenttia, vähentää markkinointiyksiköitä ja keskittyä liiketoiminnassa kannattavuuteen ja kasvumahdollisuuksiin. Nyt tehtävä kauppa on linjassa tämän strategian kanssa.

Johtaja Mark Williams, Shell yhtymä

ST1 ostaa Shellin

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun