Hyvitysmaksu kovalevyissä 5 tai 10 euroa

Teoston mukaan julkisuudessa on esiintynyt virheellistä tietoa ulkoisten kiintolevyjen hyvitysmaksuista. Sen mukaan jossakin on kerrottu, että hyvitysmaksu olisi jopa yli 20 euroa. Piraattipuolue on myös väittänyt, että Teosto vääristelisi hyvitysmaksuja.

Teosto oikaiseekin nyt, että tammikuusta alkaen 250 – 950 gigatavun kiintolevyissä hyvitysmaksu on 5 euroa ja 950 gigatavun – 3 teratavun kiintolevyistä hyvitysmaksu on 10 euroa.

– Vuosi 2007 oli digisovittimien myynnin ansiosta hyvitysmaksukertymän huippuvuosi. Opetus- ja kulttuuriministeriö teki tuolloin fiksun päätöksen ja siirsi 2,4 miljoonaa euroa jaettavaksi kahdelle seuraavalle vuodelle. Päätöksellä pystyttiin tasaamaan hyvitysmaksukertymässä tapahtunutta romahdusta.

Olli Valkama
Teoston hyvitysmaksuyksikön päällikkö

Eipä tuossa rahastuksessa ole oikeastaan mitään järkeä. Ensin maksetaan hyvitysmaksua, kun ostetaan ulkoinen kiintolevy. Sitten ostat musiikkia ja maksat siinäkin hyvitysmaksun. Tai entäpä, jos kiintolevylle laittaa vaan digikuvia niin miksi maksaa siitä Teostolle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa