Operaatio Lumihiutale tulee jälleen

Autoliiton vapaaehtoisen tiepalvelun Operaatio Lumihiutale auttaa  tänäkin jouluna pulaan joutuneita autoilijoita. Jo 42. kerran järjestettävän Operaatio Lumihiutaleen päivystys alkaa lauantaina 18.12. ja jatkuu sunnuntaihin 2.1.2011 saakka.

– Matkaan kannattaa varata reilusti aikaa ja liikenteessä on tärkeää pitää riittävä turvaväli edellä ajavaan. Tärkeintä on päästä perille turvallisesti ja hyvillä mielin.

Teijo Poutanen
Autoliiton koulutuspäällikkö

Operaatio Lumihiutaleessa on tänä vuonna mukana parisataa tiepalvelumiestä eri puolilla Suomea. Operaation aikana autoliiton tiepalvelunumerossa vastaanotetaan 2000–3000 puhelua.

– Rengasrikkoja tulee myös säännöllisesti. Ongelman vaikeusastetta lisää se, että uusissa autoissa vararengas on usein korvattu paikkaussarjalla, jonka toimiminen on erittäin epävarmaa erityisesti kovilla pakkasilla. Edessä on monesti matka hinausauton kyydissä korjaamolle.

Autoliiton kaikille avoin tiepalvelunumero on 0200 8080. Linjan kautta tilatut palvelut ovat maksullisia ja puhelun hinta on 1,95 eur/min + pvm.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa