The Pacific alkaa tänään YLEllä

Tänään tiistaina 28.12.2010 kello 21:00 YLE TV1 alkaa näyttää HBO:n 10-osaista The Pacific minisarjaa, joka kertoo Yhdysvaltain merijalkaväen taisteluista Tyynellemerelle toisen maailmansodan aikana. Sarjan ovat tuottaneet Steven Spielberg, Tom Hanks ja Gary Goetzman.

Sarjassa seurataan muun muassa hyvin rankkoja Iwo Jiman ja Okinawan taisteluja etenkin Eugene Sledgen, Robert Leckien ja John Basilonen silmin. Sarja perustuu Leckien ja Sledgen muistelmiin sekä muiden veteraanien haastatteluihin.

Australiassa kuvattu sarja tuli maksamaan peräti 200 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja se onkin maailman kallein tv-sarja.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa