CNN kuvaa tv-ohjelman Helsingissä Kovalaisen pyynnöstä

CNN-uutiskanava on kuvannut reilun viikon ajan Helsingissä Future Cities -nimistä sarjaa, jossa kerrotaan tulevaisuuden kaupungeista. Idean Helsinkiä ja Suomea käsittelevään tv-ohjelmaan keksi Formula 1 -kuski Heikki Kovalainen.

– Viime syksynä kohistiin, että Suomi on maailman paras maa asua. Tuosta Newsweekin kohuartikkelista sain idean kutsua ystäväni CNN:n toimittajan Richard Questin Suomeen katsomaan, kuinka elämme ja miksi meillä on aihetta hymyyn.

– Lopullinen kimmoke välittää kutsu Questille tuli marraskuussa, kun Jorma Ollilan vetämä valtuuskunta visioi tulevaisuuden Suomea valikoivien ja laatutietoisten matkailijoiden huippukohteena ja kannusti siten edistämään Suomeen kohdistuvaa matkailua.

Ulkoministeriö ja Helsingin kaupunki ovat auttaneet uutiskanavaa löytämään kiinnostavia kohteita ja haastateltavia.  Heikki Kovalainen järjestää viikonloppuna CNN:n Richard Questille henkilökohtaisen talviajokoulun Premier Parkissa.

CNN lähettää Helsingistä kertovat neljä tv-ohjelmaa helmi-maaliskuussa.

Pietari

Vastaa