Katoilta tippuva lumi jää aiheuttavat vaaraa!

Lähipäiville on luvattu suojasäätä ja pakkasta. Tämän myötä katoilta putoava jää ja lumi aiheuttaa vaaraa jalkakäytävällä. Varsinais-Suomen poliisilaitos muistuttaa kiinteistöjen hoidosta vastuussa olevia henkilöitä järjestyslain 5. pykälästä, joka kertoo seuraavaa:


photo credit: Neal.

”Rakennuksen tai rakennelman omistajan tai haltijan taikka hänen edustajansa on huolehdittava siitä, ettei rakennuksesta, rakennelmasta tai muusta vastaavasta paikasta putoava lumi tai jää taikka muu esine tai aine aiheuta vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.”

Poliisi voi antaa kehotuksen välittömästi poistaa vaaraa aiheuttavat jääpuikot ja jos kehotus laiminlyödään, asiassa suoritetaan esitutkinta. Laiminlyönnistä saattaa seurata vastuuhenkilölle sakkorangaistus.

Varsinais-Suomen poliisilaitos

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa