Auto ajoi eteen, kuorma-auton kuljettajaa syytetään

Pohjois-Karjalan poliisilaitos on saanut valmiiksi esitutkinnan Joensuussa, Enon Ahvenisella 14.8.2010 sattuneesta liikenneonnettomuudesta, jossa menehtyi kuusi nuorta.

Nuorten henkilöauto ajoi täysperävaunullisen kuorma-auton alle Romppalan risteyksessä väistämisvelvollisuutta osoittavan liikennemerkin takaa. Kuorma-auton kuljettaja ei loukkaantunut törmäyksessä.

Onnettomuudessa menehtyneen henkilöauton kuljettajan epäillään syyllistyneen liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kuoleman tuottamuksiin. Kuorma-auton kuljettajan epäillään syyllistyneen samoihin rikkeisiin.

Kuorma-auton kuljettaja oli ajanut ylinopeutta saapuessaan risteysalueelle ajoneuvoyhdistelmällä, jonka kokonaismassa on ollut ylitse sallitun 60 000 kg:n. Kuorma-auton kuljettaja puhalsi tapahtuman jälkeen 0 promillea.

Tapahtumakokonaisuuden syyttäjäksi on määrätty kihlakunnansyyttäjä Seppo Tiittanen Itä-Suomen syyttäjäviraston Joensuun toimipaikasta. Syytteen nostamisen määräajaksi on määrätty 14.4.2011.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa