Snellman hyötyi E621:n poistamisesta

Elintarvikeyhtiö Snellman poisti tuotteistaan natriumglutamaatin ja se näkyi myös yhtiön liikevaihdossa, jonka kasvu oli voimakasta erityisesti lihanjalostuksessa. Uudistukset nostivat myös Snellmanin tuotteiden markkina-asemaa.

Tuorelihan tuotanto kärsi edelleen koko liha-alaa vaivaavasta kannattavuusongelmasta. Sen sijaan korkeamman jalostusasteen tuotteet olivat kannattavia. Ruotsin toiminnot paransivat merkittävästi Snellmanin tulosta.

Toimintavuoden aikana Snellman osti Faba Sika Oy:n ja otti näin yksityisenä yrityksenä vastuun suomalaisten sikarotujen jalostamisesta varmistaakseen puhtaan suomalaisen raaka-aineen saannin.

Investoinnit olivat toimintavuonna keskimääräistä alhaisemmat, ollen 8,7 milj. euroa. Uusina investointipäätöksinä käynnistettiin Pietarsaaren teurastamon laajennus ja Nackan valmisruokatehtaan rakentaminen Ruotsissa.

Snellmanin liikevaihto vuonna 2010 kasvoi 10,4 % edellisestä vuodesta ja oli 191,1 miljoonaa euroa. Vuotta aiemmin se oli 173,2 milj. euroa. Tulos ennen veroja oli 12,9 miljoonaa euroa, kun 2009 se oli 9,1 milj. euroa.

Snellman-konsernissa oli työsuhteessa 805 henkilöä vuoden 2010 lopussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa