Tänään vietetään hätänumeropäivää

Tänään vietetään valtakunnallista hätänumeropäivää, jolloin korostetaan turvallisuuden merkitystä ihmisten arjessa. 112-päivää vietetään eri puolilla Suomea helmikuun 11. päivä. Kampanja järjestetään jo 15. kertaa.

Euroopan komissio on yhdessä Euroopan parlamentin ja neuvoston kanssa julistanut helmikuun 11. päivän Euroopan 112-päiväksi, jotta hätänumero 112 saataisiin tunnetuksi kaikkialla Euroopassa.

Joulukuusta 2008 lähtien EU:n kansalaiset ovat missä tahansa Euroopan unionin alueella saaneet yhteyden hätäkeskukseen soittamalla EU:n yhteiseen hätänumeroon 112.

Suomessa on käytössä vain yksi hätänumero, 112. Myös poliisille kuuluvat kiireelliset hätäilmoitukset tehdään hätänumeron 112 kautta. Muissa poliisiasioissa otetaan yhteys oman paikkakunnan poliisiin numeroon virka-aikana.

Pietari

Vastaa