Useat tiesi ennakkoon kuolemiin johtaneesta tuhopoltosta

Tampereella Hämeenkatu 10:ssä 22.11.2010 tapahtuneen tuhotyön tutkinta alkaa olla valmis. Palo aiheutti kolmen ihmisen kuoleman ja viisi ihmistä joutui sairaalaan. Sen aiheuttamat aineelliset vahingot arvioidaan olevan miljoonia euroja.

Ravintola Julietin omistajaa ja hänen veljeään epäillään teon teettämisestä. Esitutkinnan perusteella idean isänä voidaan pitää ravintolan omistajan veljeä. Motiivina tekoon oli ravintolan huono taloudellinen tilanne ja yrityksistä huolimatta ravintolan myynnin kariutuminen. Lopulta tuhoamiselle on ollut syy vakuutuspetos.

Esitutkinnassa on ilmennyt lisäksi, että ravintolan omistajan veli on yrittänyt saada sytyttämiseen tekijöitä jo ennen siihen varsinaisesti ryhtyneiden lisäksi. Poliisin tiedossa on kaiken kaikkiaan 7 eri henkilöä, joiden epäillään saaneen etukäteen tiedon ravintolan tuhoamisesta.

Tulipalon sytyttäjinä toimivat 19- ja 26 -vuotiaat miehet. Poliisi on tutkinut asiaa törkeänä tuhotyönä, kolmena törkeänä kuolemantuottamuksena, viitenä vammantuottamuksena ja vakuutuspetoksena.

Juliet sytytettiin tuleen ravintolan sisätiloista käyttämällä moottoribensiiniä.  Bensiiniä käytettiin yli 40 litraa, joka tuotiin ravintolan tiloihin vuorokautta aikaisemmin. Palo syttyi räjähdyksenomaisesti, kun bensiini oli ehtinyt ennen sytyttämistä höyrystyä suljetussa ravintolatilassa.

Useat tiesi ennakkoon kuolemiin johtaneesta tuhopoltosta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun