BMW ja Daimler epäilevät E10-bensaa

YLE Uutisten mukaan BMW ja Daimler alkavat tutkimaan E10-bensiini liittyviä uusia haitallisuus väitteitä. BMW:n johtaja oli sanonut Welt am Sonntag –lehdelle, että E10 saattaa johtaa moottorin ennenaikaiseen kulumiseen.

Etanolipitoisuuden noustessa moottoriin päätyy vettä enemmän, se kondensoituu palokaasuista ja joutuu moottoriöljyn sekaan. Tämä ohentaa moottoriöljyn ja vanhentaa sen ennenaikaisesti.

Testien tuloksia odotellessa asiantuntijat neuvovat E10-bensiiniä käyttäviä tarkistamaan moottorin öljymäärän useammin. Saksan talousministeri Rainer Brüderle vaatii öljyteollisuutta kertomaan kaikki tiedot E10 –bensiinistä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa