Elintarviketeollisuus puolustelee lisäaineita

Elintarviketeollisuus lupaa ottaa vakavasti viime päivinä mediassa esillä olleen lisäainekeskustelun. Elintarviketeollisuusliiton mielestä ruokaan ja sen turvallisuuteen ja laatuun liittyvä keskustelu on tervetullutta.

– Elintarviketeollisuus ottaa lisäainekeskustelun vakavasti ja kuuntelee kuluttajien mielipiteitä, mutta ruokaturvallisuudesta teollisuus pitää ehdottomasti kiinni. Jos lisäaineiden käyttöön on tarvetta tai mahdollisuuksia tehdä muutoksia, yritykset huomioivat sen tuotekehityksessä, sanoo Elintarviketeollisuusliiton johtaja Seppo Heiskanen.

Lisäaineita tarvitaan parantamaan tuotteiden säilyvyyttä, makua, väriä, rakennetta tai muuta ominaisuutta. Kaikkia lisäaineita ei voida poistaa elintarvikkeista. Lisäaineet ovat erityisen tärkeitä tuotteiden turvallisuuden varmistamiseksi.

– Lisäainekeskustelu on tärkeää, mutta ei pidä unohtaa, että Suomessa elintarvikkeiden turvallisuus on huippuluokkaa ja yritykset toimivat vastuullisesti. Lisäaineita ei koskaan käytetä turhaan tai liikaa.

Elintarviketeollisuus käyttää tutkittuja ja turvallisia lisäaineita. Lisäaineet ovat tarkasti tunnettuja kemiallisia yhdisteitä, joita esiintyy luonnossa ja ravinnossamme. Samoja aineita käytetään kotitalouksissa esimerkiksi säilönnässä ja leivonnassa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa