Kowalczyk: -Miksi en saa käyttää EPO-hormonia?

Aftonpostenin mukaan hiihtäjä Justyna Kowalczyk oli kysellyt Puolan tv:ssä, että miksi hän ei saa käyttää EPO-hormonia veren alhaisen hemoglobiinitason takia.

– Vereni hemoglobiinitaso on alhainen, joten miksi minä en saisi käyttää EPOa, jotta pystyisin nostamaan sen tasolle, joka on sallittua MM-kisoissa.

Puolalaisen ihmettelylle löytyy syytä, koska Norjan Marit Björgen saa käyttää erikoisluvalla astmansa hoitoon kiellettyjen aineita.

– Tämä ei ole hyökkäys Maritia kohtaan, mutta tämä on yleis-skandinaavinen ongelma. Hyväksyn sen, että kaksi-kolme prosenttia urheilijoista on sairaita, mutta mielestäni on mahdotonta jos kaikki Norjan viestihiihtäjät ovat saaneet erikoisluvan Liberecin MM-kisojen jälkeen. Siellä vain Kristin Steira otti mitalin, nyt he voittavat kaiken.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa