Mokkulat ovat varkaiden suosiossa

Poliisin tietoon on tullut kevään aikana useita tilanteita, joissa asianomistajalta on kadonnut mokkula. Usein katoamista ei ole heti havaittu, vaan mokkula on saattanut olla kuukausiakin kateissa ennen asianomistajan reagointia asiaan.

Laitteella on monessa tapauksessa aiheutettu jopa useiden tuhansien eurojen laskut liittymän haltijalle. Poliisi haluaakin muistuttaa, että mokkulan liittymään ja sim-korttiin tulee suhtautua samoin kuin matkapuhelimeen sim-kortteineen.

PIN-koodi tulee vaihtaa henkilökohtaiseksi heti liittymän avaamisen jälkeen ja PIN-koodia ei tule säilyttää ylös kirjoitettuna missään mokkulan yhteydessä.

Laitteen katoamisesta tai anastamisesta tulee ilmoittaa välittömästi operaattorille liittymän sulkemiseksi. Liittymän haltija on vastuussa liittymään aiheutetuista laskuista siihen asti, kunnes liittymä on ilmoitettu anastetuksi tai kadonneeksi.

Pietari

Vastaa