Pipo päässä pakkasella tai voi käydä näin

Etkö pidä pakkasella pipoa päässä? Suomalaisen Lääkäriseura Duodecimin kuukauden kuva, jossa on pahasti paleltunut korvanlehti voi muuttaa mielesi tässä asiassa.

Lehden mukaan 16-vuotias tyttö oli kävellyt helmikuussa yli 20 asteen kylmyydessä ilman päähinettä 8 kilometrin matkan. Sisätiloissa korvalehdessä huomattiin punoitusta ja turvotusta. Korva oli myös tunnoton.

Terveyskeskuksessa paleltumavammaa hoidettiin painamalla kevyesti kumikäsineellä, joka oli täytetty lämpimällä vedellä. Jatkohoitona oli vamma-alueen voitelu aamuin ja illoin, sekä infektion ehkäisemiseksi aloitettiin kefaleksiinilääkitys.

Katso kuva täältä.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa