Premiumhybridi Fisker Karman tuotanto alkoi Suomessa

Valmet Automotive aloittaa premiumhybridi Fisker Karman tuotannon Uudenkaupungin tehtaalla maaliskuussa 2011. Ensimmäiset asiakastoimitukset Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin alkavat huhtikuun lopulla.

– Olemme ylpeitä voidessamme ilmoittaa, että Valmet Automotive aloittaa Fisker Karman tuotannon, kertoo Fisker Automotiven varatoimitusjohtaja Bernhard Koehler.

Fisker Karma edustaa uutta autoluokkaa, urheilullista premiumluokan hybridiä. Auto on poikkeuksellisen runsaasti mielenkiintoa herättänyt lisä Valmet Automotiven tuotantoon. Auton lähtöhinta on ilmeisesti 80 000 dollaria.

– Me edustamme vahvaa brändiä ja tuotetta, joka perustuu innovatiivisiin teknologioihin. Siksi me hyväksymme vain sellaiset kumppanit, jotka voivat vakuuttaa meidät referensseillään, kokemuksellaan ja osaamisellaan. Valmet Automotiven kanssa yhteistyömme on toiminut loistavasti, jatkaa Koehler.

Tuotanto saadaan täyteen vauhtiin kesän jälkeen. Fisker Karmalla on tällä hetkellä yli 3000 ennakkotilaajaa, ja tavoitteena on toimittaa kaikille ennakkotilaajille auto mallivuoden 2011 aikana.

– Valmet Automotivelle Fisker Karma on erittäin mielenkiintoinen projekti. Kyseessä on innovatiivinen tuote, johon liittyvät haasteet olemme onnistuneesti ratkaisseet 40 vuoden kokemuksellamme vaativista autoprojekteista sekä kiinteällä yhteistyöllä Fisker Automotiven kanssa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa