70 000 suomalaisen luottokorttitiedot varastettiin

Helsingin Sanomien mukaan verkkorikolliset ovat saaneet haltuunsa 70 000 suomalaisen luottokorttitiedot. Rikolliset saivat tiedot käsiinsä murtautumalla Playstationin verkkopalveluun puolitoista viikkoa sitten.

Sony on tiedottanut, että korttitiedot olivat salatussa muodossa, mutta yhtiö ei tiedä ovatko varkaat saaneet oikeat luottokorttinumerot käsiinsä.

Tietomurrossa rikolliset nappasivat 77 miljoonaa käyttäjän henkilötiedot, katu- ja sähköpostiosoitteet sekä käyttäjätunnukset ja salasanat. Näistä 330 000 on suomalaisten henkilötietoja.

– PS3-laitteita on suomalaisissa kodeissa 240 000, mutta monissa perheissä useampi perheenjäsen on rekisteröitynyt palveluun”, Playstationin jakelusta vastaavan Nordisk Filmin kaupallinen johtaja Antero Paljakka kertoo lehdelle.

Pietari

Vastaa