Google puolustaa käyttäjien vakoilua - Pietar.in
Siirry sisältöön

Google puolustaa käyttäjien vakoilua

Wall Street Journal -lehti kertoo, että Google puolustaa älypuhelinten vakoilu ominaisuuden käyttöä. Asiasta kohistaan parhaillaan, kun Apple jäi aiemmin tällä viikolla kiinni käyttäjän liikkeiden tallentamisesta ilman lupaa.

Googlen Androidilla varustetut puhelimet voi vakoilla myös, mutta käyttöön ottaessa käyttäjä voi itse valita jakaako paikkatietonsa. Toisaalta oletusasetuksena siinä on hyväksyntä, eli riski vahingossa hyväksymiseen on suuri.

Googlen mukaan kaikki palvelimille lähetettävä tieto on anonyymia ja sitä ei voida yhdistää tiettyyn käyttäjään. Eihän mitään tuommoista tietenkään voi myöntää...

Ihmetyttää kyllä suuresti, että mihinköhän niitä tietoja oikein tarvitaan? Onkohan täysin varmaa, että tiedot ei vuoda ulkopuolisille?

4 thoughts on “Google puolustaa käyttäjien vakoilua

  1. Wickux

    Eiköhän ne vuodakin. Verkkomainostusfirmoja (esim. Google AdSense) tiedotetaan varmaan ainakin kaupungin tarkkuudella, missä laite kulkee, jotta voidaan tarjota oikeat mainokset sivustolla vierailevalle androidilaiselle.

    Vastaa
  2. Wickux

    Nokian Windows Phone 7 -luurit nuuhkii ihan varmana, ja vielä enemmän. Jos Windows-käyttöjärjestelmät on tähänkin asti pitänyt uudelleenaktivoida laitteistomuutosten jälkeen, voisi Windows-puhelinkin vaatia lisämaksua SIM-kortin vaihtumisesta. 😀

    Vastaa

Vastaa

a