”Juna on perillä aikataulussaan, jos matkalle ei osu mäkiä tai risuja”

Aamulehden mukaan perjantaiaamuna Helsingistä Jyväskylään matkanneen junan konduktööri oli ollut vitsikkäällä tuulella ja kuuluttanut seuraavasti:

– Juna on perillä aikataulussaan, mikäli matkanvarrelle ei osu mäkiä tai risuja. Junassahan ei tietenkään ole ravintolavaunua, mutta vaunuissa kiertävistä kärryistä saa ostaa herkullista kahvia ja pullaa ja oluttakin saa, kun kello on jo yli yhdeksän.

Lehden mukaan Toijalan kohdalla matka hidastui, kun toisen junan veturi lakkasi toimimasta. Konduktööri kertoi silloin matkustajille, että yhdelle raiteellehan ei mahdu kuin yksi juna kerrallaan.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa