Kaupustelijat myy parin euron kiikareita jopa 50 eurolla

Etelä-Savossa liikkuu ulkomaalaisryhmä, joka myy ohikulkijoille muutaman euron arvoisia kiikareita jopa 50 euron hintaan. Huhtikuun aikana tapauksia on ollut Mikkelissä, Mäntyharjussa, Ristiinassa, Kangasniemellä ja Savonlinnassa.

– Näyttää siltä, että jokakeväinen ulkomaalaisten rihkamakaupittelu on jälleen palannut katukuvaamme, toteaa ylikomisario Petri Isokuortti Etelä-Savon poliisilaitokselta.

Kiikarimyyjistä on tullut useita ilmoituksia poliisille. Kaupittelu sinällään ei ole ollut aggressiivista. Poliisin viimeksi tavoittamat kauppiaat olivat slovakialaisia ja heillä oli useita satoja kiikareita mukana.

– Toimivinta tällaisen kaupittelun ja sen mukanaan tuomien lieveilmiöiden estämisessä olisi se, että kukaan ei noita leluja ostaisi, toteaa Isokuortti

Poliisi kehottaa välttämään kaupantekoa Jos tapaa aggressiivisesti käyttäytyviä kaupustelijoita, heistä voi ilmoittaa poliisille hätäkeskuksen kautta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa