Leiras ja Plan katkovat köyhyyden kierrettä

Lääkeyhtiö Leiras ja kehitysyhteistyöjärjestö Plan tukevat yhdessä Laosin tyttöjen koulunkäyntiä. Jokaisesta apteekissa myydystä Calcichew®-pakkauksesta Leiras lahjoittaa 5 senttiä Planille, joka ohjaa rahat Laosiin.

– Yhteistyö Planin kanssa sopii hyvin Leirakselle, koska haluamme toimia vastuullisesti. Meille se merkitsee vastuullisuutta niin yhteiskunnallisessa toiminnassa kuin johtamisessa, sanoo Leiraksen viestintäjohtaja Malla Hintsala.

Kehitysmaiden tyttöjen koulutus kannattaa. Koulutetun tytön lapsetkin saavat käydä koulua ja näin murretaan köyhyyden kierre. Samalla yhteiskunta saa käyttöönsä tyttöjen ja naisten voimavarat, eikä heidän kykyjään enää heitetä hukkaan.

Planin kautta tuetaan erityisesti Laosin syrjäseuduilla asuvien tyttöjen koulunkäyntiä. Laosin sisällä kehityserot ovat suuret ja syrjäseuduilla asuvien etnisten vähemmistöjen lapset ovat heikoimmassa asemassa ja jäävät jopa vaille perusopetusta.

Laosilaisista lapsista yli 40 prosenttia on aliravittuja ja 41 prosenttia lapsista on rokotettu tuhkarokkoa vastaan. Puolet Laosin 5,6 miljoonasta asukkaasta on alle 18-vuotiaita.

– Tyttöjen kouluttaminen on ensiarvoisen tärkeää köyhyyden vähentämiseksi ja Leiras halusi erityisesti tukea tätä asiaa kauttamme. Olemme iloisia, että tyttöjen puolesta kampanjoidaan nyt myös apteekeissa,  kertoo Susanna Saikkonen, Plan Suomen yritysyhteistyöstä vastaava varainhankintapäällikkö.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa