Maltti mukaan pääsiäisliikenteeseen

Liikkuva poliisi kehottaa ottamaan maltin mukaan pääsiäisliikenteeseen. Pääsiäisen menoliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan kiirastorstaina iltapäivällä ja alkuillasta sekä mahdollisesti vielä pitkäperjantain aamuna.

Monet palaavat pääsiäisen vietosta jo sunnuntai-iltana, mutta vilkkainta paluuliikennettä odotetaan toisen pääsiäispäivän iltapäivään ja alkuiltaan.

Renkaiden vaihto ajankohtaista

Nastarenkaita kannattaa käyttää niin kauan kuin liukkaan kelin riski on todennäköinen. Renkaiden vaihtoa suunnitellessa kannattaa seurata sääennustuksia ja miettiä omia ajoreittejä ja ajoajankohtia. Ajo-olosuhteet eri puolella Suomea saattavat vaihella melkoisesti.

Kuljettajien on tärkeää kuitenkin muistaa vastuunsa

Jokainen voi omalla käytöksellään vaikuttaa liikenteen turvallisuuteen. Liikenne ollessa tavanomaista vilkkaampaa, myös onnettomuusriski lisääntyy. Liian lyhyt välimatka edellä ajavaan johtaa helposti peräänajoihin.

Kun autoilija pitää riittävän turvavälin edessä ajavaan, hän pystyy paremmin ennakoimaan tilanteita. Kuljettajalle jää aikaa ja tilaa toimia. Ajaminen on rauhallisempaa, tasaisempaa ja taloudellisempaa. Liikenne pysyy sujuvana, kun kuljettajat noudattavat nopeusrajoituksia ja jättävät turvavälin edellä ajavaan.

Muista myös, että pääsiäisviikolla 18-24.4 poliisi valvoo ajonopeuksia tavallista tarkemmin.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa