Tässä on suomalaisten suosikkipizza

Pizza-online.fi -palvelun mukaan suomalaisten suosikkipizza 3:lla täytteellä sisältää kinkkua, ananasta sekä salamia ja keskimäärin se maksaa 7,48 euroa. Lisätäytteestä joutuu keskimäärin maksamaan 1,00 euron.

Tilastot perustuu Pizza-online.fi:n vimeiseen miljoonaan toimitettuun pizzaan. Palvelun kautta ravintoloille välitetään n. 200 000 annosta kuukausittain. Tilausten keskimääräinen arvo palvelusta on 20,40 euroa.

Valtakunnallisilla pyhäpäivillä on erittäin merkittävä vaikutus pizzan myyntiin. Uudenvuodenpäivä ja vapunpäivä, jotka ovat vuoden merkittävimmät myyntipäivät. Näinä päivinä pizzan myynti on lähes 2.5 kertainen normaaliin sunnuntaihin verrattuna.

Suosituimmat lisätäytteet valtakunnallisesti suosituimmuus järjestyksessä:

1. Kinkku
2. Ananas
3. Salami
4. Sipuli
5. Aurajuusto
6. Kebab-liha
7. Katkarapu
8. Jauheliha
9. Tonnikala
10. Herkkusieni

Normaalin viikon pizzan myynti jakautuu karkeasti seuraavasti

* 35% viikon myynnistä kertyy ma-to akselilla
* 35% viikon myynnistä kertyy pe-la
* 30% viikon myynnistä kertyy su

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa