Tulli löysi runsaasti lääkeväärennöksiä

Tulli teki Turun ja Helsingin lentokentillä tehostetun seurantajakson, jonka aikana löydettiin runsaasti luvattomia ja väärennettyjä lääkkeitä. Ulkomailta tilattujen lääkkeiden määrä on ollut jo kauan jatkuvassa kasvussa.

– Tavoitteemme oli tämän jakson aikana tulosten lisäksi kertoa myös lääkeväärennöksiin liittyvistä riskeistä. Netin kautta tilattujen lääkkeiden sisältö voi olla melkein mitä vain. Haluamme tehdä valistustyötä ja vähentää lääkeväärennösten jatkuvasti kasvavaa tuontia, Helsinki-Vantaan lentotullin päällikkö Mika Pitkäniemi sanoo.

Suomalaiset ostavat lääkeväärennöksiä vuosittain noin 44 miljoonalla eurolla. Takavarikoitujen lääkkeiden joukossa on mm. kolesteroli-, kipu-, masennus-, diabetes, kaljuuntumisenesto-, erektiohäiriö-, allergia-, astma- ja verenpainelääkkeitä.

– Väärennetyt ja laittomasti hankitut lääkkeet ovat aina todellinen terveysriski kuluttajalle, ja seurauksista vastaa aina käyttäjä itse, yliproviisori Sami Paaskoski Fimeasta sanoo.

Tulli löysi runsaasti lääkeväärennöksiä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun