Verkkorikollisten käyttämät menetelmät kehittyneet huolestuttavan nopeasti

Sosiaalisen median suosio jatkaa kasvuaan ja tietenkin sitä hyödyntävien haittaohjelmien määrä on lisääntynyt. Hyökkäysten yhteydessä on alettu hyödyntää lyhennettyjä URL-osoitteita, sillä ihmiset ovat tottuneet käyttämään niitä pitkien linkkien tilalla sähköposteissa tai nettipostauksissa.

Ohjelmistoyhtiö Symantec:n mukaan viime vuonna nettirikolliset levittivät sosiaalisen median sivustoille miljoonia lyhennettyjä linkkejä, jotka johtivat kalastelusivuille ja haittaohjelmiin. Samalla onnistuneiden hyökkäysten määrä lisääntyi dramaattisesti.

Tyypillisesti verkkorikolliset linkittävät haitallisen linkin yksittäisen käyttäjän tilaviesteihin, koska sosiaalisen median uutissyötteet levittävät linkkiä automaattisesti käyttäjän ystäville ja kontakteille.

Viime vuonna 65 prosenttia Symantecin havaitsemista haitallisista linkeistä käytti lyhennettyä URL-osoittetta, ja näistä 73 prosenttia klikattiin vähintään 11 kertaa. Joka kolmatta linkkiä klikattiin 11-50 kertaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa