Kuluttajaliitto: HK, lopeta Rypsiporsas ”sikailu”

Kuluttajaliitto kertoo saaneensa kevään aikana lukuisia yhteydenottoja kuluttajilta koskien HK:n Rypsiporsas -tuotteiden mainontaa. Rypsiporsas nimikkeellä myytävien tuotteiden markkinointi on ristiriidassa vastuullisen toiminnan ja myös lainsäädännön kanssa.

Kuluttajaliiton mukaan HK kertoo kovan rasvan vähentyneen rypsiporsaan myötä 15 %. Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen mukaan ravintoaineen vähentämiseen liittyviä väitteitä saa esittää, jos vähennys on 30 prosenttia tai enemmän. Muuten vähennys ei ole merkittävä.

Kuluttajaliitto kysyykin HK:lta onko vastuullista markkinointia väittää tuotteita sydämelle paremmiksi, jos tyydyttyneen rasvan määrä on vähentynyt, mutta samalla tuotteen suolapitoisuus on voimakassuolaisuuden rajalla.

Vastuutonta on hyväksikäyttää lainsäädännön porsaanreikää, jonka johdosta tällainen kuluttajan harhauttaminen on vielä toistaiseksi mahdollista.

Rypsiporsas -tuotteiden markkinoinnissa esitetty ”Sydämelle parempi” teksti on Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen mukaan terveyteen liittyvä väite. HK:lla ei ole tieteellistä näyttöä rypsiporsas – tuotteilleen esittänyt.

Kuluttajaliitto huomauttaa, että elintarvikkeiden rasvakoostumuksen muokkaaminen on kannustettava asia, mutta kuluttajan harhauttaminen aggressiivisella ja aliarvioivalla markkinoinnilla on vastuutonta.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa