McDonald’siin ikäraja häiriköinnin takia

YLE Keski-Pohjanmaan mukaan alle 18-vuotiaat pääsevät Pietarsaaren McDonald’siin 16:n jälkeen vain vanhempiensa seurassa. Ikärajojen käyttöön ottaminen johtuu nuorten ilkivallasta ja häiriökäyttäytymisestä.

Pietarsaaren McDonald’sin yrittäjän Kai Laaksosen pitää tapausta harvinaisena. Hän kertoo, että teini-ikäiset ovat rikkoneet ravintolan kalusteita ja häirinneet käytöksellään asiakkaita sekä henkilökuntaa.

– Ravintola voi valita asiakkaansa, tähän sääntöön tukeudumme. Viranomaiset ovat kehottaneet meitä näin myös tekemään.

Laaksosen mukaan poliisiin on jouduttu ottamaan yhteys useita kertoja. McDonald’siin aiotaan palkata lisää vartijoita tarkastamaan henkilöllisyyspapereita.

– Käytännöstä luovutaan heti, kun tilanne on korjaantunut.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa