Monet vanhemmat uhkailevat opettajia arvosanojen takia

Opettaja-lehden teettämän kyselyn mukaan joka kymmenes opettaja on saanut uhkaaviksi tulkittavia yhteydenottoja oppilaiden vanhemmilta.

Opettajien saamissa viesteissä ja puheluissa uhkaillaan kielteisellä julkisuudella iltapäivälehdissä, valitusten tekemisellä tai jopa oikeustoimilla. Vaatimusten ja uhkailujen määrä on lisääntynyt viime vuosina.

Erityisesti todistusten arvosanat ja erityisopetus kirvoittavat vaatimuksia. Vanhemmat vaativat järjestämään oman lapsen opetuksen toisin, antamaan tietynlaista opetusta tai olemaan antamatta tietynlaista opetusta.

Kyselyyn vastasi 661 opettajaa. Vastaajista 67 prosenttia opettaa peruskoulussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa