Opettaja teippasi häirikköoppilaan suun, tuomio luvassa

Iltalehden mukaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään tapausta, jossa alakoulun naisopettaja teippasi luokassa melunneen neljäsluokkalaisen pojan suun kiinni. Teko sattui pienessä kunnassa syyskuussa 2010.

Tapahtumapäivää edeltäneenä viikonloppuna oppilas oli loukannut kätensä ja kieltäytyi osallistumasta kirjoitustehtäviin tunnilla. Hän myös häiritsi oppituntia huutelemalla. Oppilas on käyttäytynyt häiritsevästi aiemminkin ja hänellä on henkilökohtainen erityisavustaja.

Opettaja oli uhannut teipata pojan suun kiinni maalarinteipillä ja toteutti sen, kun poika ei rauhoittunut. Tämän jälkeen oppilas repi teipit päästään ja poistui koulusta. Pojan mukaan teippaaminen aiheutti kipua.

Opettaja on myöntänyt teon, mutta ei katso syyllistyneensä rikokseen. Syyttäjä vaatii opettajalle sakkorangaistusta pahoinpitelystä ja virkavelvollisuuden rikkomisesta. Tapauksesta Tuomio annetaan toukokuun lopussa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa