Pirate Bayn käyttö yritetään estää Suomessa

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry (TTVK) on Musiikkituottajat – IFPI Finland ry:n puolesta jättänyt Helsingin käräjäoikeudelle hakemuksen, jossa pyydetään määräystä pakottaa Elisa Oyj estämään asiakkailtaan Pirate Bay -palvelun käyttämisen.

TTVK korostaa, että nyt vireille laitettu oikeusprosessi ei ole Elisaa vastaan, vaan kohteena on Pirate Bay. TTVK on ilmoittanut harkitsevansa jatkotoimenpiteitä myös muiden operaattoreiden osalta.

– Hakemus on mielestämme poikkeuksellinen, varsinkin vain yhteen operaattoriin kohdistettuna. Elisa ei ota kantaa Pirate Bayn toimintaan. Odotamme Helsingin käräjäoikeuden päätöstä, eikä asia toistaiseksi millään tavoin vaikuta Elisan asiakkaiden palveluihin, sanoo Elisan kehitysjohtaja Panu Lehti.

Elisa vastustaa ehdottomasti piratismia ja laitonta sisällönjakelua.

– Toivoisimme, että markkinoille saadaan riittävästi laillisia palveluita asiakkaiden käyttöön. Tässä tekijänoikeusjärjestöillä on keskeinen rooli yhdessä muiden toimijoiden kanssa, Panu Lehti toteaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa