Poliisi hävitti yli 1 400 litraa alkoholijuomia ala-ikäisiltä

Poliisi hävitti vapun tehovalvonnan aikana yli 1 400 litraa alkoholijuomia ala-ikäisiltä eri puolilla Suomea. Poliisi valvoi tehostetusti erityisesti alaikäisten alkoholin käyttöä sosiaalitoimen ja muiden sidosryhmien kanssa 29.4. klo 9.00 – 1.5. klo 06.00.

– Poliisi joutui puuttumaan 739 lapsen ja nuoren luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo.

Alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Poliisi teki valvontateeman aikana 538 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille. Alkoholijuomien välitystä alaikäiselle tavattiin teeman aikana 50 tapauksessa.

Valtaosa valvonnan aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15 – 17 -vuotiaita, mutta joukossa oli myös 56 alle 15-vuotiasta. Nuorten hallussa oli tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä. Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin 61 litraa.

Erityisen huolestunut poliisi on siitä, miten paljon alaikäisille välitetään alkoholia.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa