<

Poliisi hävitti yli 1 400 litraa alkoholijuomia ala-ikäisiltä

Poliisi hävitti vapun tehovalvonnan aikana yli 1 400 litraa alkoholijuomia ala-ikäisiltä eri puolilla Suomea. Poliisi valvoi tehostetusti erityisesti alaikäisten alkoholin käyttöä sosiaalitoimen ja muiden sidosryhmien kanssa 29.4. klo 9.00 – 1.5. klo 06.00.

– Poliisi joutui puuttumaan 739 lapsen ja nuoren luvattomaan alkoholin nauttimiseen ja hallussapitoon, poliisitarkastaja Ari Järvenpää Poliisihallituksesta kertoo.

Alkoholilain mukaan alle 18-vuotias nuori ei saa pitää hallussaan mitään alkoholijuomaa. Poliisi teki valvontateeman aikana 538 lastensuojeluilmoitusta sosiaaliviranomaisille. Alkoholijuomien välitystä alaikäiselle tavattiin teeman aikana 50 tapauksessa.

Valtaosa valvonnan aikana alkoholirikoksiin syyllistyneistä oli 15 – 17 -vuotiaita, mutta joukossa oli myös 56 alle 15-vuotiasta. Nuorten hallussa oli tavallisimmin mietoja juomia, kuten olutta ja siideriä. Väkeviä alkoholijuomia hävitettiin 61 litraa.

Erityisen huolestunut poliisi on siitä, miten paljon alaikäisille välitetään alkoholia.

Poliisi hävitti yli 1 400 litraa alkoholijuomia ala-ikäisiltä

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun