Stora Enso aloittaa mikrokuitusellun tuotannon Imatralla

Stora Enso ottaa merkittävän askeleen uusiutuvissa raaka-aineissa aloittamalla mikrokuitusellun esikaupallisen tuotannon Imatralla. Projektin kokonaisarvo, sisältäen Imatran koelaitoksen, on arviolta noin 10 miljoonaa euroa.

Uusi esikaupallinen mikrokuitusellulaitos mahdollistaa entistä kevyemmän ja vahvemman raaka-aineen valmistuksen pakkauksiin ja täysin uusiinkäyttökohteisiin. Koelaitos aloittaa tuotannon vuoden 2011 loppuun mennessä.

– Kyseessä on esimerkki uraauurtavasta, asiakkaita ja jopa koko maapalloa hyödyntävästä, yhteistyössä eri yhteisöjen ja yliopistojen kanssa tehdystä innovaatiosta. Mikrokuitusellun avulla voimme tehdä kevyempiä ja vahvempia uusiutuvia pakkausmateriaaleja – saavuttaa vähemmällä enemmän. Uusi tuote antaa meille ainutlaatuisen mahdollisuuden asiakaslähtöisten innovaatioiden ja tuotekonseptien kehittämiseen. Pidemmällä aikavälillä, jatkaessamme uudistumista ja olemassa olevien ratkaisujen haastamista, mikrokuitusellu voi hyvin korvata yleisemminkin fossiilisia raaka-aineita kuten muovia ja erikoiskemikaaleja sekä alumiinia. Tämä antaa meille mahdollisuuden uusiutuvien materiaalien vallankumoukseen ja täydentää pitkän aikavälin tuotekehitystyötä, Stora Enson toimitusjohtaja Jouko Karvinen sanoo.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa