Suomen Rahapaja valmistaa Bangladeshiin 600 miljoonaa kolikkoa

Suomen Rahapaja Oy on sopinut Bangladeshin keskuspankin kanssa 600 miljoonan kappaleen 5 takan kolikon valmistamisesta vuosien 2011-2012 aikana.

Kauppa on yhtiölle merkittävä, sillä vuonna 2010 yhtiö valmisti 1,1 miljardia kolikkoa. Kaupan arvoa ei julkisteta. Nimellisarvoltaan viiden takan kolikko on euroissa noin viisi senttiä.

– Huhtikuussa 2011 saksalaisesta raha-aihioiden valmistaja Saxonia EuroCoin GmbH:sta tuli tytäryhtiömme. Olemme päässeet nopeasti nauttimaan myyntiä lisäävistä synergiaeduista. Globaalissa kolikkokaupassa raha-aihioiden saatavuus on ratkaisevassa asemassa. Toukokuun alussa solmimme Argentiinan keskuspankin kanssa sopimuksen 300 miljoonan esiliitetyn kolikkoaihion valmistuksesta. Tämä sopimus työllistää merkittävästi myös Vantaalla, kertoo toimitusjohtaja Paul Gustafsson Suomen Rahapajalta.

Pietari

Vastaa