Suvivirsi-kampanjalla rakennetaan koulu Haitiin

Tänä keväänä rakkaalla Suvivirrellä on kesälomalle saattamisen lisäksi toinenkin tehtävä: sen avulla voi auttaa haitilaislapsia pääsemään kouluun.

Kun meillä juhlitaan kouluvuoden päättymistä niin Haitissa odotetaan, että koulu voisi kunnolla alkaa. Vuoden 2010 maanjäristyksessä tuhoutui yli 4000 koulua, joista suurin osa on vielä korvattu teltoilla ja väliaikaisilla rakennelmilla.

Kirkon Ulkomaanapu ja Helsingin seurakunnat ovat käynnistäneet kampanjan, jonka avulla kerätyt varat ohjataan koulun rakentamiseen Leoganen kaupunkiin. Koulu tulee tarjoamaan opiskelumahdollisuuden noin sadalle oppilaalle

– Koulurakennustyömaalla tulee työskentelemään paikallisia ihmisiä, monet heistä koulun oppilaiden vanhempia, joten rakennusprojektilla tuetaan myös koululaisten perheitä. Haiti tulee tarvitsemaan apua vielä pitkään. Kirkon Ulkomaanapu on keskittynyt työssään koulujen jälleenrakentamiseen. Kouluun pääseminen katastrofin jälkeen on erittäin tärkeää lapsille ja koko perheelle, Kirkon Ulkomaanavun viestintäjohtaja Veera Hämäläinen korostaa.

Suvivirren sunnuntaina 29.5.2011 kaikissa Helsingin kirkkojen messuissa veisataan Suvivirsi ja kerätään kolehti Haitiin. Stadin Suvivirsi-yhteislaulutapahtumassa Narinkkatorilla 31.5. kaikki voivat laulaa ja osallistua kampanjaan.

Alkukesänä ympäri Helsinkiä järjestetään Suvivirsi-kampanjan tapahtumia. Kampanjaan voi osallistua myös netissä ja Facebookissa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa