Suvivirsi lauletaan Stadissa myös stadiksi

”Jo joutui armas aika” eli ”Jo pukkas glaiduu aikaa” raikuu Helsingissä touko–kesäkuun vaihteessa poikkeuksellisen korkealla profiililla. Koulujen kevätjuhlien ja -kirkkojen lisäksi Suvivirttä lauletaan kirkoissa, toreilla ja tapahtumissa.

Helsingin seurakunnat aloittivat viime vuonna uuden toukokuun viimeiseen sunnuntaihin sijoittuvan perinteen, Suvivirren sunnuntain, joka on tänä vuonna 29.5. Tällöin Suvivirsi veisataan kaikissa Helsingin kirkoissa. Kaikki tapahtumat löytyvät www.suvivirsi.fi -nettisivuilta.

Helsingin seurakunnat ovat päättäneet liittää tapahtumaan myös ajatuksen koulun rakentamisesta. Suvivirsikampanja haastaa yksityiset lahjoittajat osallistumaan maanjäristyksestä kärsineen Haitin kouluolojen parantamiseen.

Seurakunnat ovat antaneet keräykseen pesämunaksi 125 000 euroa. Kerätyt varat suunnataan Kirkon Ulkomaanavun kautta uuden koulun rakentamiseen Haitiin. Lahjoituksen keräykseen voi tehdä muun muassa tilaisuuksissa kerättäviin kolehteihin, kampanjan nettisivuilla.

Helsingin seurakunnat ja Kirkon Ulkomaanapu aikovat tehdä Suvivirsitapahtumasta vuotuisen perinteen. Samalla ne haastavat maan muut seurakunnat luomaan vastaavaa perinnettä omaan tapaansa.

Pietari

Vastaa