Ylen teräväpiirtolähetykset alkoivat tänään

Ylen teräväpiirtokanava YLE HD aloittaa lähetykset tänään antenniverkon F-kanavanipussa. Ensimmäisten kahden viikon ajan YLE HD:lla nähdään vain YLE TV2:n ohjelmistoa teräväpiirtona. Tämä huipentuu Euroviisuihin 14.5. ja jääkiekon MM-kisojen finaaliin 15.5.

Tämän jälkeen YLE HD lähettää simulcastina eli samanaikaislähetyksenä arkisin YLE TV2:n ja viikonloppuisin YLE TV1:n ohjelmaa. Tällä ratkaisulla kyetään maksimoimaan aidon HD-tasoisen ohjelmiston määrä tarjonnassa.

Näkyvyysalue kattaa tällä hetkellä noin 60 prosenttia väestöstä. Kanavan vastaanottoon tarvitaan Antenna HD Ready -merkitty vastaanotin sekä salauksenpurkukortti, jonka saa maksutta TV Viihteeltä.

YLE HD on siirtovelvoitteen alainen kanava, joten se näkyy myös kaapeli-tv-verkossa. Kaapelitalouksissa kanavan katseluun vaaditaan Cable HD Ready -merkitty vastaanotin ja salauksenpurkukortti. YLE HD -kanava on katsojalle myös kaapeli-tv-verkossa maksuton.

Pietari

Vastaa